torsdag 19 mars 2015

Halloncheesecake

Min mamma bad mig baka något gott till hennes avslutningskaffe på hennes nuvarande arbetsplats. Hon har tidigare sagt att hon tycker fräscha cheesecakes är goda, så jag föreslog en cheesecake med hallon i. För att cheesecaken skulle bli finare och man genast skulle se vad den innehöll, dekorerade jag den med lite hemgjord hallongele. (Receptet är baserat på Coops recept)

Cheesecake:

250 g digestivekex
150 g smör

400 g färskost
2 ägg
1 ½ dl socker
1 citron
200 g hallon (frysta)

100 g vitchoklad
3 dl creme fraiche
½ dl socker

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och finhacka kexen, blanda ihop dem tills det är jämnt. Tryck ut smulorna i en pajform och grädda i ca 5 minuter. Vispa under tiden ihop färskosten, äggen, sockret och rivet skal från en citron. Ta ut bottnet från ugnen, bred ut hallonen och häll över färskostblandningen. Grädda sedan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Smält under tiden vitchokladen över vattenbad, blanda ner creme fraichen och sockret när chokladen smält. Ta ut cheesecaken ur ugnen då den nästan stelnat, häll försiktit över chokladblandningen och grädda ytterligare 5-10 minuter. Låt cheesecaken svalna lite, dekorera eventuellt enligt egen smak och förvara den sedan i kylskåp tills servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar