Brownie:
75 g smör
1 1/3 dl socker
3/4 dl kakao
1/4 tsk salt
1 ägg
½ dl mjöl
Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en liten ugnsform (ca 10x20 cm) och klä med bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull. Tag bort kastrullen från värmen och rör ner socker, kakao och salt när smöret har smält. Rör sedan ner ägget och till sist mjölet. Blanda ihop till en slät smet och häll i ugnsformen. Grädda brownien i ugnen ca 20 minuter, tills den är fast i kanterna men ännu kladdig i mitten. Tag ut ur ugnen och låt svalna.
Chokladsås:
30 g mörk choklad
2-3 msk sirap
2 msk socker
½ dl vatten
Smält ner allting i en kastrull på svag värme och koka ihop. Tillsätt mer socker/sirap enligt egen smak.
glass
jordgubbar
Skär den avsvalnade brownien i fyra bitar, placera på asietter. Ringla över chokladsås och placera jordgubbar skurna i bitar på sidan om. Gör små glasskulor av glassen (jag använde salmiak-vanilj glass) och placera bredvid brownien. Servera direkt efter uppläggning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar