Kladdkaka:
- 175 g smör (rumsvarmt)
- 3 dl socker
- ½ dl ljus sirap
- 1 ½ dl kakao
- salt
- 3 ägg
- 1 ½ dl vetemjöl
Kokostosca:
- 75 g smör
- 1 ½ dl ljus sirap
- ¾ dl matlagningsgrädde
- 3 dl strösocker
- 200 g kokosflingor
Värm ugnen till 175 grader och klä en ugnsplåt med kant med bakplåtspapper. Vispa smöret och sockret tills det blir vitt och fluffigt. Rör sedan ner sirapen, kakaon och en nypa salt. Rör ner ett ägg i taget och blanda till sist ner vetemjölet i smeten. Rör smeten jämn och häll sedan ner i ugnsformen. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Kakan skall fortfarande vara lite kladdig.
oj det här sku kunna bli en ny favorit för mej! Post-julbakelser? ^^
SvaraRaderahaha farligt addictive favorit, me massa socker o smör ;D men kanske de bakas såna under julen, who knows ;)
Radera