söndag 26 oktober 2014

Rocky road brownies

Vi hade inflyttningsfest till vår nya lägenhet för våra vänner och då skall det förstås bjudas på något sött! Jag är helt tydligt inne i en "kladdiga chokladbakverks" period nu och ville testa på rocky road brownies. Rocky road är ett väldigt gott julgodis som innehåller bl.a. salta nötter, dumle godisr och marshmallow. (Receptet är baserat på Leilas recept)




Brownies:

350 g rumsvarmt smör
6 dl socker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
en nypa salt
6 ägg
3 dl vetemjöl

Värm ugnen till 175 grader och placera bakplåtspapper i en ugnsplåt 30x40 cm (jag använde 2 st. 18x30 cm formar). Vispa smöret och sockret vitt och fluffigt, tillsätt kakaon, sirapen och saltet. Rör sedan ner ett ägg i taget och blanda sedan ner vetemjölet. Häll smeten i formen/formarna och och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna före glasyren breds på.

Chokladglasyr:

1 dl mjölk
3 dl grädde
1 dl ljus sirap
400 g mörk choklad

salta jordnötter
dumle godis
marshmallow

Lägg mjölken, grädden och siapen i en kastrull och låt koka upp. Finhacka chokladen och lägg i en skål, häll sedan över gräddblandningen. Rör runt tills all choklad har smält och glasyren är slät. Bred sedan glasyren över den svalnade brownien. Strö till sist över önskad mängd nötterna, hackade dumle godisar och marshmallowsen. Låt brownien stelna lite i kylskåp och skär sedan i jämna rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar