torsdag 4 december 2014

Apelsintryfflar

Nu till jul är olika sorters chokladgodisar roliga att göra själv. Det finns en massa olika varianter, i olika svårhetsgrad. Ett av de lättare godisen man kan göra själv är tryfflar. Det är bara att koka upp grädde och finhacka choklad. Sedan rullar man bara små bollar av smeten.

Det går att variera smaken i all oändlighet, jag använde mig nu av apelsin (en perfekt kombo med mörk choklad) men man kan också smaksätta med t.ex. pepparmintsolja, nötkross eller starkt kaffe. Den här gången blandade jag mörk choklad och mjölkchoklad, för att få lite ljusare tryfflar med lite mildare smak.



Chokladtryfflar

200 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
1,8 dl grädde
1 tsk honung

1 apelsin

Finhacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden med honungen och häll över chokladen. Rör runt tills allt har blandats väl. Smaksätt med t.ex. skalet från en apelsin. Ställ in smeten i kylskåp tills den har stelnat, ca 4 timmar. Ta ut och rulla små bollar av smeten. Rulla dem sedan i t.ex. kakao eller strössel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar