Som det kanske tidigare har märkts i bloggen är jag väldigt förtjust i choklad! De här små chokladpajerna passar bra som dessert eller till kaffet. Roligt att ibland få paj i portionsform och inte som en del av en större paj. Chokladpajen kan serveras som den är, eller tillsammans med t.ex. grädde eller glass.
Pajskal:
100 g smör (kallt)
1 dl socker
3 dl vetemjöl
½ dl kakao
1 ägg
Skär smöret i små kuber och nyp ihop det med sockret,
vetemjölet och kakaon. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg
degen i en plastpåse i kylen ca 1 timme för att vila. Kavla ut degen och klä
6-8 små pajformar (ca 10 cm i diameter). Nagga pajbottnen med en gaffel och
ställ formarna i frysen för 1 timme. Värm ugnen till 175 grader, ta ut pajbottnen
från frysen och grädda dem i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter. Ta ut formarna
ur ugnen och sänk sedan värmen till 150 grader.
Fyllning:
150 g mörk choklad
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 ägg
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar