Cupcakes:
125 g rumsvarmt smör
2 ½ dl socker
2 ägg
2 dl turkisk yoghurt
4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 ½ dl kakao
22 krossade Mariannekarameller (110g)
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smöret och sockret fluffigt med elvisp. Tillsätt ett ägg i
taget och vispa ihop det. Blanda ner yoghurten, blanda de torra ingredienserna i en egen skål och rör sedan ner dem i smeten. Tillsätt de krossade
Mariannekaramellerna och rör tills allt är jämnt. Fördela smeten i minicupcakes formar och grädda i mitten av ugnen i cirka 15
minuter. Låt cupcakesen svalna före de skall frostas.
Smörkräm:
125 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
3 msk kakao
2 msk varmt vatten
Vispa upp smöret tills det är fluffigt, tillsätt florsockret lite åt gången och vispa upp till en jämn smörkräm. Späd ut med lite vatten och smaksätt med kakao, vispa tills allt är jämnt blandat. Spritsa sedan smörkrämen på de avsvalnade cupcakesen och dekorera med krossad marianne.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar