Apelsin och choklad är en väldigt bra kombination och här möts de i en pralin. Det är ett tunt skal av mörk choklad och inne göms en flytande apelsinkaramell. De här pralinerna är ganska lätta att göra, men imponerar de flesta!
100 g socker
1 dl vatten
1 tsk smör
Smält chokladen och pensla formarna med den (spara lite för locken). Ställ
formarna sedan kallt tills chokladen har stelnat, gör fyllningen under tiden.
Pressa saften ur apelsinerna. Koka upp vattnet och sockret tills det är
gyllenbrunt, ta då kastrullen från plattan och tillsätt smöret. Blanda i
apelsinsaften lite i taget, blandningen är klar när konsistensen är som en
tjock sås. Låt såsen svalna ordentligt i rumstemperatur. Fyll pralinformerna
med såsen och fyll sedan på med den smultna chokladen. Ställ pralinerna i
kylskåpet ett par timmar och lossa dem sedan från formarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar