lördag 5 april 2014

Apelsinpraliner

Jag tycker mörk choklad och apelsin är en väldigt lyckad smakkombination - i de här pralinerna möts dessa smaker. Tunna chokladskal fyllda med en mjuk apelsinchokladfyllning. Väldigt goda apelsinpraliner!



Praliner med apelsinchokladfyllning:

125 g mörk choklad 
½ dl grädde
1 apelsin
1 tsk smör

100 g mörk choklad (till formarna)

Finhacka och smält chokladen som är menad för formarna. Pensla karamellformarna med den smultna chokladen. Ställ dem sedan i kylskåp tills chokladen har stelnat, gör fyllningen under tiden. Finhacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden med ½ dl saft från apelsinen, skal från hela apelsinen och smöret. Häll sedan blandningen över den finhackade chokladen och blanda tills all choklad har smultit. Fyll sedan de chokladtäckta formarna med fyllningen, så att det blir lite tomt upp till kanten. Ställ formarna i kylskåp tills fyllningen har stelnat. Dekorera eventuellt med tunna strimlor apelsinskal. Ta fram dem ur kylskåp en stund före de skall ätas för bästa smak!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar