onsdag 26 november 2014

Morotskaka

Till vår inflyttningsfest ville jag förutom smörögabullarna även baka morotskaka. En riktigt klassisk morotskaka med färskostglasyr. Jättegott med saftig och kryddig morotskaka med söt glasyr ovanpå! (Recept baserat på Kokaihops recept).



Morotskaka

4 ägg
4 dl socker
2 dl rapsolja
6 dl riven morot
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
½ tsk malen ingefära

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda ihop alla torra ingredienser, rör sedan ner dem och oljan i äggsocker-blandningen. Rör till sist ner den rivna moroten. Klä en långpanna med bakplåtspapper och smörja lätt. Häll ner smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Låt kakan svalna och skär i bitar.

Färskostglasyr

200 g färskost
150 g smör
3 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker

Blanda alla ingredienser i en skål, vispa sedan ihop allt till en slät glasyr. Bred glasyren över den avsvalnade kakan och dekorera enligt smak och tycke. Skär upp i lika stora bitar och uppbevara i kylskåp tills servering.

2 kommentarer:

  1. hej!
    för hur många blev morotskakan ungefär? hur många sådana fyrkanter blev det?

    SvaraRadera
  2. Hej, jag tycker jag skar kakan i 4x7, så alltså 28 bitar :)

    SvaraRadera