fredag 14 mars 2014

Cheesecakemuffins


Många är förjusta i den klassiska ugnsbakta cheesecaken, medan jag tycker mer om den frysta varianten. Det här är en väldigt lätt sorts cheesecake som man gör i portionsstorlek. 


Cheesecakemuffins:

50  
50 g smör
100 100 g digestivekex
3 3 dl grädde
100 100 g vit choklad

digestivekex (till dekoration)

Smält smöret och krossa kexen grovt, blanda sedan ihop dem med varandra till en jämn massa. Tryck ut kexmassan som botten i 8-10 st dubbla muffinsformar. Värm upp en halv dl av grädden i en liten kastrull. När den är varm, ta kastrullen från värmen och bryt ner vit chokladen i grädden. Rör tills allt har smält ihop tillsammans. Vispa upp den resterande grädden, tills den är riktigt fast. Blanda sedan ner den helt avsvalnade chokladgrädden. Fyll upp muffinsformarna med chokladgrädden och ställ i frysen minst 2 timmar för att stelna. Ta ut cheesecakemuffinsen från frysen en stund före servering och dekorera med lite krossade digestivekex.

2 kommentarer:

  1. så NU gör du cheesecake! efter att ja ha farit! kom hit o laga!:P
    /Lotta

    SvaraRadera