söndag 10 augusti 2014

Blåbärskaka

Eftersom skogarna vid min pojkväns mammas hus dignar av blåbär, så bestämde jag mig för att blanda ihop en snabb blåbärskaka. Jag följde inte något recept, utan rörde bara ihop en passlig mängd ägg, socker, smör och mjöl. Men resultatet blev lyckat, extra gott med självplockade bär!



Blåbärskaka:

3 ägg
3 dl socker
100 g smör
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

5 dl blåbär

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt, smält smöret. Rör sedan ner mjöl, bakpulver och smör, blanda till en slät smet. Häll smeten i en smord ugnsform och strö över blåbären. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna lite och ät tillsammans med vaniljsås/glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar