lördag 30 augusti 2014

Pätkis kladdkaka

Fredagskvällen till ära så ville vi ha något gott till efterrätt. Min pojkväns kompis ville gärna att jag skulle baka något med mintchoklad godiset Pätkis, så jag beslöt mig för att tillsätta det i en vanlig kladdkaka. Gott med kombinationen mint och choklad!



Kladdkaka:

125 g smör 
2 ägg  
3 dl socker  
2 dl vetemjöl 
1 dl kakao 
1 tsk bakpulver 

1 påse Pätkis-godisar

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, blanda ihop äggen och sockret i en skål. Tillsätt det smälta smöret i blandningen. Blanda sedan ihop mjölet, kakaon och bakpulvret i en skild skål. Häll ner de torra ingredienserna i äggblandningen och rör runt tills allt har blandats väl. Finhacka Pätkis-godiset och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord  form  som är ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna, pudra över florsocker och servera som sådan eller med glass.

2 kommentarer:

  1. ooh kommer du ihåg dedä pätkiskaka recepte ja hade som ja gjorde några gånger när ja var yngre? det var typ den mäktigaste kakan nånsin! såå gott!

    SvaraRadera
  2. Jo ja kom ihåg den när ja planera denhär!:) men den va väl mer "torr kaka" me glasyr(?), den hä va kladdig, slurp!

    SvaraRadera