måndag 24 februari 2014

Chilitryfflar


Det här är en sorts tryffel som passar dem som tycker om starka sötsaker. För att chilismaken skall kännas mest, måste man ta fram tryfflarna i rumstemperatur lite före de skall ätas. Chilimängden i receptet kan justeras enligt hur starkt man tycker om!



Chilitryfflar

½ medelstark chilifrukt
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
200 g mörk choklad
25 g smör

200 g mörk choklad

Sätt grädden i en kastrull och lägg i den finskurna chilifrukten. Tillsätt honungen och låt koka upp. Ta kastrullen från plattan och låt den dra sig en liten stund under lock. Finhacka chokladen under tiden. Koka upp gräddblandningen pånytt och sila sedan bort chilifrukten. Häll den heta gräddblandningen över chokladen och blanda tills all choklad har smultit. Tillsätt smöret i små bitar och blanda ingredienserna till en slät och glänsande massa. Häll massan i pralinformar och ställ dem i frysen för att stelna. Ta bort tryfflarna från formarna efter ca en timme. Smält sedan glasyrchokladen över ett vattenbad. Doppa tryfflarna i den smultna chokladen och låt överflödet rinna av. Garnera sedan tryfflarna med en liten bit chili och låt dem stelna i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar