torsdag 20 februari 2014

Mini chokladcupcakes

Till min systers avskedsfest gjorde jag förutom morotscupcakesen även choklad-halloncupcakes. Det är helt vanliga chokladcupcakes med chokladsmörkräm på, men för att få mer smak stack jag ner lite frusna hallon i varje före jag satt dem i ugnen. (Recepten är baserade på Baka baka liten kakas recept)



Choklad-halloncupcakes:
150 g smör (rumsvarmt)
150 g socker
3 rumsvarma ägg
105 g mjöl
45 g kakao
1½ tsk bakpulver
100 g hallon

Värm ugnen till 180 grader. Vispa smöret och sockret fluffigt i hushållsmaskin. Tillsätt äggen ett i taget medan du vispar. Blanda mjölet, bakpulvret och kakaopulvret i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen i smeten och rör tills allt har blandats. Fördela smeten i muffinsformar, tillsätt lite hallon i varje och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Smörkräm:

120 g mjukt smör
250 g florsocker
2 msk kakao
2 msk kokande vatten

Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsockret och kakaon lite i taget under omvispning. Tillsätt vattnet tills konsistensen är bra. Spritsa sedan smörkrämen på de avsvalnade cupcakesen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar