Tryck här för recept!
Cupcakes:
100 g rumsvarmt smör
100 g socker
2 ägg
70 g mjöl
30 g kakaopulver
1 tsk bakpulver
75 g krossade Marianne godisar
några droppar pepparmintsolja
Blanda mjöl, bakpulver och kakaopulver i en skål. Vispa smör och socker fluffigt i en annan skål (med elvisp). Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Tillsätt de torra ingredienserna, Marianne krosset och smaksätt enligt smak med pepparmintsolja och rör till en jämn smet. Fördela smeten i formar i en muffinsplåt och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter (testa med en sticka om de är klara.
Maräng:
3 äggvitor
4 1/4 dl socker
1/2 citron, saften
några droppar pepparmintsolja
Choklad glasyr:
150 g mörk choklad 1 msk matolja
Blanda äggvitor, strösocker och saften av en halv citron i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten). Rör först tills sockerkristallerna smält och vispa sedan till en fluffig maräng. Marängen ska ha uppnått cirka 65 grader. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa (med elvisp) tills den svalnat helt. Smaksätt sedan marängen med några droppar pepparmintsolja. Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen. Låt dem stelna helt i kylen innan de doppas i chokladen.
Hacka chokladen och smält den i vattenbad tillsammans med matoljan. Häll över chokladen i en liten och djup skål och låt svalna en aning. Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje i den smälta chokladen. Pensla på mer choklad om det saknas någonstans. Förvara sedan cupcakesen i kylskåpet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar