lördag 26 oktober 2013

Key lime paj

Jag har bakat Key lime paj några gånger förut och det bakverket blev en stor favorit hos min syster! Så för att överraska henne och göra henne glad bestämde jag mig för att baka det pånytt. Huvudingrediensen i det är kondenserad mjölk, som man oftast kan hitta i lite större matbutiker. Det är en spännande produkt, ihopkokad mjölk som har fått en söt och len smak. Jättegott i bakverk och efterrätter! Key lime paj är inte alls invecklade att göra, det krävs bara lite tålamod att få paj bottnet snyggt och fyllningen slät. Och förstås lite självdisciplin för att låta bli att äta upp dem före de har svalnat ordentligt! (Receptet är baserat på Leilas recept)







Tryck här för recept!

Kexbotten:
200 g digestivekex
100 g smör

Fyllning: 
400 g sötad kondenserad mjölk
4 äggulor
5 st limefrukter (skalen och saften)

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka kexen till små smulor för hand eller i en mixer, blanda dem sedan med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4-6 små pajformar. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Blanda den kondenserade mjölken med äggulor och saften och skalet från limefrukterna. Låt fyllningen dra åt sig smak av limeskalen i åtminstone 30–60 minuter.Sila smeten genom en finmaskig sil och släng bort limeskalen. Fyll pajskalen med fyllningen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt pajerna svalna och servera dem sedan!

2 kommentarer:

  1. Tack för dom, gudomligt som vanligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod syrran, kanske ja surprisea snart igen ;)

      Radera