Jag har bakat Key
lime paj några gånger förut och det bakverket blev en stor favorit hos
min syster! Så för att överraska henne och göra henne glad bestämde jag
mig för att baka det pånytt. Huvudingrediensen i det är kondenserad
mjölk, som man oftast kan hitta i lite större matbutiker. Det är en
spännande produkt, ihopkokad mjölk som har fått en söt och len smak.
Jättegott i bakverk och efterrätter! Key lime paj är inte alls
invecklade att göra, det krävs bara lite tålamod att få paj bottnet
snyggt och fyllningen slät. Och förstås lite självdisciplin för att låta
bli att äta upp dem före de har svalnat ordentligt! (Receptet är baserat på Leilas recept)
200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning:
400 g sötad kondenserad mjölk
4 äggulor
5 st limefrukter (skalen och saften)
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka kexen till små smulor för hand eller i en mixer, blanda dem sedan med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4-6 små pajformar. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Blanda den kondenserade mjölken med äggulor och saften och skalet från limefrukterna. Låt fyllningen dra åt sig smak av limeskalen i åtminstone 30–60 minuter.Sila smeten genom en finmaskig sil och släng bort limeskalen. Fyll pajskalen med fyllningen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt pajerna svalna och servera dem sedan!
Tryck här för recept!
Kexbotten:200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning:
400 g sötad kondenserad mjölk
4 äggulor
5 st limefrukter (skalen och saften)
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka kexen till små smulor för hand eller i en mixer, blanda dem sedan med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4-6 små pajformar. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Blanda den kondenserade mjölken med äggulor och saften och skalet från limefrukterna. Låt fyllningen dra åt sig smak av limeskalen i åtminstone 30–60 minuter.Sila smeten genom en finmaskig sil och släng bort limeskalen. Fyll pajskalen med fyllningen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt pajerna svalna och servera dem sedan!
Tack för dom, gudomligt som vanligt!
SvaraRaderaVarsågod syrran, kanske ja surprisea snart igen ;)
Radera