torsdag 9 januari 2014

Kardemummatryfflar



Det här är en väldigt enkel sorts godis, som är perfekta för sådana som mig som älskar kardemumma! Jag tycker kardemumma passar så bra i olika sorts bakverk och bullar. Med choklad passar det såklart också väldigt bra ihop och man får en lite annorlunda sorts tryffel!





Kardemummatryfflar

225 g mörk choklad
1½ dl vispgrädde
1 tsk malen kardemumma

kakao


Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden med kardemumman och häll det sedan över chokladen. Blanda smeten tills den är slät och låt den svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in den i kylskåpet för att stelna ca en timme. Ta ut den stelnade smeten och doppa en klick av den i kakao och rulla till släta kulor. Rulla till sist alla kulor i kakao och ställ tillbaka dem i kylskåpet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar