torsdag 30 januari 2014

Salmiak/lakrits cupcakes

Jag älskar salmiak så de här cupcakesen är perfekta för mig - choklad och salmiak i ett! Som smaksättning använde jag krossade Turkisk peppar godisar och som dekoration miniversion av Engelsk lakrits. Lite annorlunda sorts cupcakes som blev väldigt omtyckta. Om ni tycker om salmiak, testa då på de här! (Receptet är baserat på Mia Öhrns recept)

Cupcakes:

100 g smör
3 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
ca 15 krossade Turkisk peppar
1 tsk bakpulver 

1 dl mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i mikron eller i en kastrull. Vispa upp ägg och socker med elvisp, tills det är ljust och fluffigt. Blanda ner de torra ingredienserna och godiskrosset. Tillsätt sedan smöret och mjölken och rör runt tills allt har blandats. Placera muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i dem. Grädda sedan i mitten av ugnen i 15-20 minuter. 

Frosting:

180g mörk choklad 2 dl grädde
1 msk honung
ca 8 krossade Turkisk peppar
25 g smör (rumsvarmt)
Engelsk lakrits/Turkisk peppar

Finhacka den mörka chokladen, koka sedan upp grädden med honungen och godiskrosset, ta kastrullen från värmen och rör ner den finhackade chokladen. Blanda tills all choklad har smultit och tillsätt sedan smöret i bitar och rör ihop. Ställ in frostingen i kylskåpet för att stelna lite, men akta att den inte står för länge och blir hård. Lägg frostingen i en spritspåse och spritsa sedan lite på varje avsvalnad cupcake och dekorera  med Engelsk lakrits. Förvara i kylskåp tills servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar