Eftersom cupcakes inte är det lättaste bakverket att transportera och det behövs en ask/låda med ganska höga kanter för dem, har jag haft lite problem att hitta något passligt. Så nu när jag fick en stor beställning så sökte jag på internet var det skulle finnas kaklådor i passlig storlek. Jag hittade en bakbutik i Helsingfors som säljer sådana och de var perfekt storlek (ryms upp till 16 cupcakes i en låda)!
Cupcakes:
400 g smör
12
ägg
8
dl socker
10 dl vetemjöl
8 tsk bakpulver
8 tsk vaniljsocker
12
passionsfrukter
Sätt
ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna, vispa ägg och
socker pösigt. Rör samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker, rör ner
mjölblandningen i äggvispet. Blanda ner smöret i smeten och dela
passionsfrukterna och gröp ur innehållet i smeten. Fördela smeten i
muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Frosting:
300 g rumsvarmt smör
10 dl florsocker
4 lime
100 g vitchoklad
Vispa smöret ljust och fluffigt med elvisp, tillsätt sedan florsockret lite åt taget. Smaksätt smörkrämen med lime skal och saft, enligt egen smak. Spritsa smörkräm på cupcakesen och dekorera med choklad/strössel. Förvara i kylskåp.
300 g rumsvarmt smör
10 dl florsocker
4 lime
100 g vitchoklad
Vispa smöret ljust och fluffigt med elvisp, tillsätt sedan florsockret lite åt taget. Smaksätt smörkrämen med lime skal och saft, enligt egen smak. Spritsa smörkräm på cupcakesen och dekorera med choklad/strössel. Förvara i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar