tisdag 19 november 2013

Citron-vit choklad cake pops

Det är länge sedan jag senast har gjort cake pops, så nu fick jag lust igen. Cake pops är ett ganska modernt bakverk från USA. Man smular en kaka och blandar med något som klibbar ihop det, t.ex. färskost, smörkräm eller i det här fallet lemon curd. Sedan rullar man bollar av det, sticker en liten pinne i varje boll och doppar i smält choklad. Cake popsen är inte egentligen invecklade att göra, men man måste ha tålamod eftersom de är små och det blir många av dem. Man måste även komma på ett bra sätt att torka dem på efter att man doppat dem i choklad, jag radade dem i helt vanliga muggar.

Jag vill göra cake pops som är gula på insidan och vita utanpå. För att smaksätta kaksmulorna använde jag hemgjord lemon curd och kokosflingor. Jag doppade sedan bollarna i vit choklad och strösslade kokos ovanpå, för att få en ännu vitare utsida. Smak kombinationen blev väldigt lyckad - både söt och fräsch.


 Cake pops:

1 kaka (jag gjorde en kaka av ett vanilj cupcakes recept)
lemoncurd (så mycket att blandningen blir tillräckligt mjuk)
kokosflingor (enligt egen smak)

200 g vit choklad
kokosflingor

Smula den avsvalnade kakan i en skål, tillsätt lemoncurd och kokosflingor enligt egen smak. Rulla små bollar av blandningen, lägg dem på ett fat och ställ dem i kylskåpet för att stelna 30 minuter. Stick sedan en sticka (jag använde avklippta sugrör) i varje boll. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugn, låt den svalna lite. Doppa sedan varje boll i chokladen, dekorera med kokosflingor och ställ i en mugg. Ställ in cake popsen så snabbt som möjligt i kylskåpet, så att chokladen kan stelna.

2 kommentarer:

  1. varifrån har du köpt lollipop stickorna?:)

    SvaraRadera
  2. Det är lite tunnare sugrör som jag har klippt till passlig längd! :)

    SvaraRadera