Tryck här för recept!
Kakan:2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 dl rapsolja
3 dl rivna morötter
Sätt ugnen på 150 grader, vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla de torra ingredienserna och blanda ner dem i äggsmeten. Tillsätt rapsoljan och de rivna morötterna. Häll smeten i en smord och bröad (med kokosflingor för god smak) avlång brödform. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 45 minuter. Prova med en sticka, det ska inte fastna smet på stickan.
Glasyr:
100 g färskost
50 g smör
2 dl florsocker
1 tsk vanijsocker
Vispa ihop alla ingredienser och bred över kakan, dekorera sedan med sugarpaste blommor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar