onsdag 27 november 2013

Lingon-vitchokladtryffel

Jag tycker själv att vitchoklad kan vara t.o.m. lite för sött, men i de här pralinerna bryter lingonen perfekt av sötman från vitchokladen. Kombinationen är lite otippad i en pralin, men smakerna passar väldigt bra ihop. Det här är även ett recept som jag hade med i mitt slutarbete (pralin kokboken), men har gjort det i flera omgångar sedan dess - och blir alltid nöjd med smakerna.


Tryffel:
250 g vitchoklad 
3/4 dl vispgrädde
1 dl frysta hallon

300 g vitchoklad

Finhacka chokladen och lägg den i en skål över ett vattenbad tillsammans med grädden. Rör om tills all choklad har smultit och låt sedan svalna i rumstemperatur. Rör i lingonen i den avsvalnade tryffelsmeten och ställ den i kylskåpet för att stelna. Ta ut smeten och rulla till släta kulor. Lägg kulorna på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i frysen i ca 1 timme. Smält resten av den vita chokladen (300 g) över ett vattenbad, doppa kulorna i chokladen och låt dem stelna på plåten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar