Cupcakes:
100 g rumsvarmt smör
100 g socker
2 ägg
70 g mjöl
30 g kakaopulver
1 tsk bakpulver
Blanda mjöl, bakpulver och kakaopulver i en skål. Vispa smör och socker fluffigt i en annan skål (med elvisp). Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en jämn smet. Fördela smeten i karamellformarna (som är utplacerade på en ugnsplåt) och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 12-15 minuter.
Frosting:
120 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
4 tsk snabbkaffe (upplöst i 6 tsk varmt vatten)
Vispa smöret ljust och fluffigt med elvisp, tillsätt sedan florsockret lite åt taget. Smaksätt smörkrämen med det starka kaffet, enligt egen smak. Spritsa smörkräm på cupcakesen och dekorera med kakaopulver. Förvara i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar