fredag 22 november 2013

Mocka minicupcakes

Jag älskar att baka cupcakes, men ibland är vanliga cupcakes för stora och man blir mätt redan av en. Därför är det ibland roligt att göra minicupcakes, jag använder mig av de små karamellformarna som finns i butiken och fyller dem med ungefär 1 tsk smet. Jag tycker väldigt mycket om kombinationen kaffe och choklad - speciellt till en kopp kaffe! De här små söta cupcakesen är gjorda av en helt vanlig choklad cupcakessmet, kaffesmörkräm och dekorerade med lite kakaopulver. Det bästa med minicupcakes, man kan äta hur många som helst av dem! (Recepten är baserade på Baka baka liten kakas recept) Cupcakes:

100 g rumsvarmt smör
100 g socker
2 ägg
70 g mjöl
30 g kakaopulver
1 tsk bakpulver

Blanda mjöl, bakpulver och kakaopulver i en skål. Vispa smör och socker fluffigt i en annan skål (med elvisp). Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en jämn smet. Fördela smeten i karamellformarna (som är utplacerade på en ugnsplåt) och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 12-15 minuter.


Frosting:

120 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
4 tsk snabbkaffe (upplöst i 6 tsk varmt vatten)
  
Vispa smöret ljust och fluffigt med elvisp, tillsätt sedan florsockret lite åt taget. Smaksätt smörkrämen med det starka kaffet, enligt egen smak. Spritsa smörkräm på cupcakesen och dekorera med kakaopulver. Förvara i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar