fredag 6 december 2013

Mjölkchokladryfflar med flingsalt


De här tryfflarna är en av mina favoriter bland de recepten jag hade med i min pralin kokbok. Tryffelfyllningen är söt och mjuk, men bryts av av små bitar flingsalt. Det är gott med de små salta kornen som överraskar en när man tar en tugga. En väldigt lyckad smakkombination som är lite ovanligare!


Tryfflar:
200 g mjölkchoklad
1 dl strösocker 
2 msk vatten 
1 dl vispgrädde 
1 tsk flingsalt


200 g mörk choklad

Finhacka mjölkchokladen. Blanda socker och vatten i en kastrull och värm det tills det har bildats en karamellfärgad sirap. Häll i grädden och häll sedan blandningen över den finhackade chokladen. Blanda det till en slät massa och låt det svalna i rumstemperatur. Rör sedan ner saltet och ställ tryffeln i kylskåpet för att stelna. Ta ut tryffelsmeten då den har stelnat och rulla till släta kulor (eventuellt med hjälp av lite kakaopulver). Ställ in kulorna i frysen för att stelna för en timme. Smält under tiden den mörka chokladen över ett vattenbad. Doppa tryffelkulorna i den smultna chokladen, dekorera med lite flingsalt och låt dem sedan stelna på en plåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar