De här kaffetryfflarna är som en blandning mellan tryfflar och kokosbollar. Det blir en väldigt god smakkombination med kaffet och kokosen, samtidigt som de är saftiga och söta! Det blir en fin kontrast när man täcker dem i vitchoklad, mot den mörka insidan. Man kan sedan dekorera dem fritt med lite smulten mörk choklad, jag valde att göra ränder med hjälp av ett pralinredskap som är som en sorts "gaffel". Det är lite knepigt att få den mörka chokladen i smala ränder, men det är bara charmigt om det inte är helt perfekt - då ser de hemgjorda ut!
Kaffetryfflar:
200 g mörk choklad
1 ½ dl grädde
2 tsk snabbkaffepulver
1 ½ dl florsocker
25 g smör
2 dl kokosflingor
kakao
ca 300 g vitchoklad
mörk choklad (till dekorering)
Finhacka den mörka chokladen och lägg den i en skål med grädden.
Värm det över vattenbad tills all choklad har smultit, rör sedan ner
snabbkaffepulvret. Ta skålen från värmen och blanda ner florsockret, smöret och
kokosen. Låt svalna i rumstemperatur och flytta sedan skålen till kylskåpet. Ta ut
tryffelsmeten när den har stelnat och rulla till släta kulor (eventuellt med hjälp av lite kakao om det är kladdigt). Lägg kulorna på
en plåt med bakplåtspapper och ställ sedan in dem i frysen i ca 1 timme. Smält den
vita chokladen i en skål över ett vattenbad. Doppa tryffelkulorna i chokladen
och lägg dem tillbaka på plåten. Smält den mörka chokladen och ringla över
kulorna. Förvara i kylskåp, men ta fram en stund före servering för bäst smak!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar