onsdag 13 november 2013

Hallon-blåbärs cupcakes

Mina klasskompisar har fått smaka på många av mina bakverk och har önskat att jag skulle lära dem att baka. En eftermiddag åkte jag då hem till min klasskompis och hade bakskola för henne. Hon var speciellt sugen på att lära sig göra cupcakes, så jag packade med mig lite redskap (bl.a. muffinsplåt, hushållsfärg, sprits och våg). Hon fick sedan välja vad för smaker vi skulle använda och hur de skulle se ut. Hon bestämde sig för vaniljcupcakes med frysta hallon och blåbär i och citronfrosting ovanpå. Det var lite utmanande att baka i ett kök som inte är så utrustat med bakredskap, men bra gick det och slutresultatet var gott! Hon hade fina cupcakes formar vi använde oss av och frostingens passade fint till dem. Min hjälperska klarade av bakandet galant och hade ett fint cupcakes förkläde som passade perfekt till tillfället. Nästa dag bjöd vi cupcakesen åt några andra klasskompisar och de fick godkänt av alla! (Receptet är baserat på Baka baka liten kakas recept)






Tryck här för recept!

Cupcakes:

100 g rumsvarmt smör
100 g socker
2 ägg
100 g mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver



frysta hallon och blåbär

Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Vispa smör och socker fluffigt i en annan skål (med elvisp). Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en jämn smet. Fördela smeten i formar i en muffinsplåt, tryck ner några hallon och blåbär i varje och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter (testa med en sticka om de är klara.)


Frosting: 

120 g smör
4 dl florsocker
en citron (rivet skal och saft)
1 tsk vaniljsocker
hushållsfärg

Vispa smöret fluffigt och tillsätt gradvis florsockret. Smaksätt med vaniljsocker och citron enligt smak. Färga med röd och blå hushållsfärg, spritsa på cupcakesen och dekorera med strössel. Förvara i kylskåpet.

3 kommentarer:

  1. Hej, fin blogg :)
    De sku vara trevligt att läsa ett inlägg var du lär oss läsare att göra olika toppingar på cupcakes, hur du får dom å se så fina och fluffiga ut. Hurdan spritsända du har osv. Tacksam om du skulle kunna lära :)

    SvaraRadera
  2. Hej, tack så mycket! :) tack för tipset, ett sådant inlägg kan jag absolut göra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiva, så får man lära sig lite nya tekniker.. :)

      Radera